Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Pozvání (nejen) na zahradní slavnost. Pobavíte se a můžete najít i pomoc

přidáno: 24. 08. 2017

Přijměte pozvání na zahradní slavnost, která se bude konat v dobříšském centru Farní charity Starý Knín - Pražská 271, Dobříš ve dnech 27. 9. 2017. Těšíme se na Vaši účast !

Milí rodičové, děti, sociální pracovníci, učitelé, lékaři, policisté, zastupitelé města i všichni ostatní. Srdečně vás zveme ve středu 27. září 2017 k nám do nového dobříšského centra Farní charity Starý Knín (Pražská 271) na den otevřených dveří a zahradní slavnost, která se bude konat od 14 do 18 hodin. Oslavíme Den charity - u příležitosti svátku svatého Vincence z Pauly.

Co chystáme?

Milé hudební vystoupení, občerstvení, tvůrčí aktivity i požehnání našich nových prostor. Zároveň budete moci nahlédnout do našich činností.

Co děláme?

Pomáháme lidem bez domova i rodinám, které nemají na růžích ustláno – nabízíme základní sociální poradenství, volnočasové kroužky pro děti, bezplatné služby terapeuta a speciálního pedagoga, potravinové a hygienické balíčky. Dáváme práci sociálně znevýhodněným obyvatelům z Dobříše a okolí - maminkám handicapovaných dětí i lidem po těžké nemoci, kteří šijí krásné a originální textilní výrobky v dílně Rukama Nohama. Organizujeme příměstské tábory, dětský klub i dětskou skupinu, kterými nabízíme alternativu k přeplněným družinám a mateřským školám. Pečujeme o ženy, které se staly obětmi domácího násilí. U nás se může každý také odreagovat – pořádáme i tvořivé dílny. 

Budeme moc rádi, pokud se přijdete podívat. Těšíme se na Vás!


Svatý Vincenc z Pauly, též francouzsky Vincent de Paul (24. dubna 1581 Pouy nebo Ranquine u Dax, Gaskoňsko – 27. září 1660 Paříž) byl francouzský kněz, zakladatel kongregace lazaristů, Společnosti dcer křesťanské lásky, reformátor francouzské církve a jeden ze zakladatelů moderní evropské charity a péče o chudé. (Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vincenc_z_Pauly)

autor článku: Alena Marešová | koordinátorka podpory rodiny s dětmi