Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

VIDEO: Ceny města Dobříše za rok 2016 byly úspěšně předány

přidáno: 27. 09. 2017

Během sobotního večera byly v Zrcadlovém sálu dobříšského zámku rozdány Ceny města Dobříše za rok 2016. Jak předávání probíhalo? Podívejte se na naši video reportáž i medailonky oceněných …

Předávání výročních cen pro významné osobnosti z našeho města má již téměř desetiletou tradici.  Ani v letošním roce tak nemohlo slavnostní udělování Ceny města Dobříše za rok 2016 na Zámku Dobříš chybět.

Rozdána nebyla pouze jedna cena

Pro letošní rok byla cena, jak jsme vás již informovali v článku na webu Dobříšská aktuálně, udělena fotografce a spoluautorce mnoha knih, paní Haně Rysové a manželům Colloredo-Mannsfeldovým, kteří s městem Dobříš dlouhodobě spolupracují a také podporují mnoho místních organizací.

Ceny nepředával pouze starosta města

Večerem již potřetí provázela s noblesou a humorem paní Zdeňka Žádníková Volencová. Cenu předal pan Stanislav Vacek, starosta města Dobříše společně s ředitelem zámku, panem Pavlem Krejcárkem a také se sportovcem, čerstvým mistrem světa v polovičním Ironmanu, panem Janem Tománkem. Všichni přítomní mohli oceněné poznat v medailoncích, které laureáty netradiční formou nejen představily, ale také poukázaly na jejich spolupráci s naším městem.

Medailonek: paní Hana Rysová

Medailonek: manželé Livie a Jerome Colloredo-Mannsfeldovi

Po slavnostním předání cen zahrál v Zrcadlovém sálu dobříšského zámku všem přítomným soubor Baroque Jazz Quartet, který v roce 1975 založil klarinetista Jan Hlaváč. 

Na průběh celého večera se můžete podívat v následující reportáži:

autor článku: redaktorka: Kamila Paulová | kamera: Jaroslav Hájek