Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

Ilustrační foto

Benefiční koncert Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové s PRAGUE CELLO QUARTET

přidáno: 27. 10. 2017

V sobotu 2. prosince od 17:00 hod. proběhne na Zámku Dobříš již tradiční 11. benefiční večer Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové. Letošním hostem je vynikající violoncellové kvarteto Prague Cello Quartet. Při té příležitosti jsme jako každý rok vyzpovídali zakladatelku nadačního fondu, herečku Zdeňku Žádníkovou a to nejen o charitě…

Začneme tak trochu necharitativně… co Vaše umělecké působení, divadlo, natáčení atd.?

Musím přiznat, že letos jsem pracovně tak trochu přestoupila „z lokálky do vysokorychlostního TGV“. Připravujeme novou inscenaci v Dejvickém divadle, čeká mě natáčení seriálu pro ČT, dopsala jsem scénář a mám před premiérou představení „Na Vivaldiho!“ s panem Jaroslavem Svěceným, takže mimo jiné ještě cvičím na flétnu jak mourovatá. Musím říci, že to má celkem významný výchovný efekt na naše děti. Psst, teď cvičí maminka, a pak hned já, ne já dřív…momentálně se u nás doma předhání, kdo a kdy bude hrát, protože naráz to skutečně nejde, to by manžela odvezli do Bohnic (smích).

Čeho jste za poslední rok v NF dosáhli a jaké máte plány do budoucna?

Dokončili jsme dětské ORL v Ústí nad Orlicí, novou podobu má celá dětská psychiatrie ve FN v Motole, momentálně dokončujeme dětskou chirurgii v Pardubicích, a ve Strakonicích se mohou těšit z úplně nových oddělení dospělé chirurgie. Byl to pracovně poměrně náročný rok. Chystáme se do Břeclavi, k sestrám Boromejkám, pokračovat budeme na pediatrii ve FN Motol a snad stihneme i popáleninové oddělení pro děti v Ostravě.

Takhle krásně vypadají prostory nemocnic po práci Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové a malíře Libora Škrlíka:

Pamatuji si, jak jsem vloni uvedla, že bychom rádi rozšířili a dokončili malbu na nově opravené fasádě 2. MŠ a že jsme ve fázi shánění finančních prostředků. Jsem ráda, že se myšlenka proměnila ve skutek a v září jsme dokončený projekt předali (viz. článek: Děti z 2. MŠ Dobříš mají naše město jako na dlani). Ráda bych tímto poděkovala za finanční spoluúčast městu Dobříš a také rodičům, kteří přispěli částkou 14 tisíc korun. Příští rok jsme v jednání s Pastoračním centrem sv. Tomáše, takže naše dobříšská stopa nekončí…

Jak bude letošní benefiční večer probíhat?

Máme již tradiční zahájení v podání dětí z 2. MŠ Dobříš, poté krátkou projekci dokončených projektů a poděkování sponzorům… Hlavním hostem jsou kluci z Prague Cello Quartetu. Dobříšské publikum je zná z loňských Cen města Dobříše. Zasloužili si ovace vestoje a já jsem zpětně ráda, že jsem si s nimi termín 2. prosince domluvila již na jaře. Mají koncertní šňůru se skupinou Čechomor a jediný volný prosincový sobotní večer stráví s námi na Dobříši.  Velmi se těším na jejich výsostnou muzikálnost a skvělý, nakažlivý humor.

Odkdy a jakým způsobem si mohou zájemci zakoupit vstupenku?

Loni jsem byla konsternovaná a zároveň šťastná, že se lístky vyprodaly během 30 minut, zároveň jsem tak trochu čelila kritice, že dopolední předprodej je pro pracující „diskriminační“.

Vstupenky letos budou v prodeji v pokladně Zámku Dobříš od 2. listopadu od 15:00 hod. Stojí 240 Kč, děti do 15 let a senioři 150 Kč. Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář a výtěžek jde ve prospěch nadačního fondu. Ráda bych vyjádřila svůj velký dík rodině Colloredo Mannsfeld a řediteli zámku panu Pavlu Krejcárkovi za jejich velkorysý přístup a laskavou záštitu, kterou nám dlouhodobě poskytují. Velmi si toho vážím.

Děkujeme, milá šéfredaktorko, za rozhovor :-)                                                                                                        

autor článku: redakce DA a Zdeňka Žádníková Volencová